снежок

суботу, 21 лютого 2015 р.

Поборемо рак разом!!!

 Нещодавно Україна відзначила і Всесвітній день боротьби з раком, і День боротьби з раковими захворюваннями у дітей. Тема онкології надзвичайно актуальна для регіонів з підвищеним радіоактивним фоном:Кіровоградщини, Житомирщини, Рівненщини…
Нажаль, для України проблема захворюваності на рак стоїть дуже гостро. Ми посідаємо друге місце в Європі за темпами поширення раку, а помирають від нього приблизно 90тисяч людей на рік. Це – 246 людей щодня, і 10 людей щогодини.
За статистикою злоякісні захворювання вражають кожного четвертого українця і кожну шосту українку. Щороку кількість хворих на рак зростає мінімум на 3%.
Найвищий рівень захворюваності спостерігається в Криму, Запорізькій та Кіровоградській областях. Найбільша ж смертність від онкологічних захворювань – в Кіровоградській, Львівській областях та в АРК.
Якщо ж говорити про демографію поширення злоякісних пухлин, то серед чоловіків найчастіше зустрічаються ракові пухлини шлунку, печінки, легень, шкіри, яєчок, а також лімфогранулематоз (хвороба Ходжкіна). Що ж до жінок, то тут найбільший відсоток припадає на рак шийки матки, молочної залози, шкіри та ту ж саму хворобу Ходжкіна.
Прикро, але в Україні ситуація з лікуванням ракових пухлин дуже погана. Виліковується менше половини хворих (41,5%) віком старше 18-ти років.
15 лютого міжнародний день дітей, хворих на рак.
Великою бідою являється для родини хвороба дитини, тимпаче така хвороба як рак... Ми намагались донести до дітей цінність життя, і кожної хвилини в ньому.
Бібліотека села Біла Церква провела тематичний вечір "Поборемо рак разом "
де було представленно багато матеріалу на цю тему, в тому числі оформленна книжкова виставка по темі. Бібліотекар разом з шкільною медсестрою намагались донести до дітей важливість життя і здоровя.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар